LA PIME CATALANA SOLVENTA PROBLEMES QUOTIDIANS MITJANÇANT L’ADOPCIO DE LA ROBOTICA COLLABORATIVA.

“Diàriament passejo per l’empresa veient com els operaris realitzen les seves tasques, moltes vegades repetitives i pesades. Tenim a diari mals de cap per assolir algun terminis d’entrega i necessitem reorganitzar horaris per pics de producció i baixes inesperades.

Aquestes accions poden causar i causen problemes al meu negoci.
– Baixes per lesions, com tendinitis, lumbàlgies,…
– Desmotivació
– Necessitat de fer hores extres i ampliar torns per acabar lots de producció
– Errors i aturades a les línies
– Necessitat de molta flexibilitat i especialització
– Dependència de personal temporale o ETT’s
Entre altres…

És clar que m’agradaria arreglar-ho, és clar que m’agradaria millorar les condicions laborals i que poguessin realitzar tasques de més valor.
És clar que en temporades necessitaria tenir mes capacitat sense que impliques obligatòriament torns de nit i fins i tot caps de setmana.
Però sóc una PIME i es difícil tindre sempre la gent adient en cada moment. De vegades massa i d’altres massa poca. El client mana. El volum de treball fluctua i no el puc controlar. Tampoc les exigències de terminis de lliurament.”

Saps que ja hi ha moltes empreses catalanes posant solució a aquests problemes o similars?

De ben segur has sentit a parlar de la robòtica col·laborativa, però saps com et pot ajudar realment?

Malgrat que ens podríem creure que el principal escull per l’adopció del cobot es el conflicte laboral, es tot el contrari, totes les instal·lacions que s’han portat a terme des de WECOBOTS han estat molt ben rebudes pels operari. En casos fins i tot han “batejat” el robot amb un simpàtic nom.

Descobreix casos recents en que empresaris han comptat amb la nostra ajuda per millorar els problemes quotidians que com tu, es trobaven a la seva empresa i eren un factor limitant. I tot amb una inversió acotada i de ràpid retorn.

– El personal de planta té ara l’ajuda del “Manolito”. Els operaris d’una farmacèutica que comparteixen espai amb el nou cobot el consideren “un company més”. Els ha tret la tasca repetitiva i constant d’alimentar una línia de producció. Ara poden fer altres tasques més rellevants.
– El comitè d’empresa es va “ocupar” d’aquesta nova incorporació. Després de instal·lar dos paletitzats, l’empresa de refrigerats va decidir muntar altres dos i el comitè es va encarregar del compliment en la data d’entrega d’aquesta nova adquisició. Aquest en concret paletitza les caixes pesades que surten d’una línia en un ambient de temperatura constant per sota de 6 graus, feina que esdevenia molt feixuga pels treballadors.
– Ell pot ampliar els torns i augmentar la producció tot sol. Una empresa de mecanitzat per control numèric va poder multiplicar la seva producció integrant un cobot que els va permetre tindre un tercer torn sense el sobre cost d’operaris fent hores extres i la despesa energètica que suposa obrir les instal·lacions. Es deixa una pila de matèria bruta i el cobot treballa unes hores mes, a les fosques fins acabar la pila.
– Ens agraeixen l’automatització d’un procés poc ergonòmic. Les operaries d’una línia d’una empresa de cosmètica patien de mal d’esquena que els donava problemes tant a nivell personal com de baixes laborals. La seva feina era encaixar fins a 1.800 pots per hora, les 8 hores del torn. Molta gent fent feina poc ergonòmica. Ara ja poden realitzar tasques que aporten un valor real a l’empresa sense patir lesions lleus però continues.
– Un operari que ja no perd el temps. Una empresa metal·lúrgica tenia assignat un operari tota la seva jornada a supervisar una màquina pel sol de fet d’haver de retirar una peça amb temps de cicle llarg (40 minuts o mes) i variable. Cap treballador volia responsabilitzar-se d’una tasca que semblava sense sentit. Ara un robot col.laboratiu està pendent i els operaris nomes atenen un cop per torn.

WECOBOTS By WETRON va néixer com un dels primers integradors de robòtica col·laborativa catalans amb la missió d’oferir solucions eficients, segures i efectives amb l’ús de cobots. Una tecnologia, pròpia de la Indústria 4.0, adreçada a millorar la productivitat, qualitat i condicions de treball en sectors necessitats d’automatització. Després de 6 anys es ja un referent en la PIME catalana industrial.

La paraula “integrador” es refereix a la feina de l’equip humà, qualificat i amb una gran expertise en la gestió de projectes per l’adopció de les PIME de robots col·laboratius (cobots) en els processos industrials.

Les oficines i centre de treball es troben a Rubí (Barcelona). Al P.I. Cova Solera.
No deixis de mirar algunes de les aplicacions que ja hem integrat a la web www.wecobots.com

Però sobretot et convidem a contactar amb nosaltres per compartir els teus mals de cap i que t’ajudem a automatitzar aquells processos que ja no necessiten les mans de les persones que poden dedicar-se a feines de millora i optimització.

El nostre equip d’enginyers és expert en la integració d’aplicacions de robòtica col·laborativa. Realitzem estudis i cotitzacions adequades a cada necessitat.

Si estàs interessat a conèixer més sobre com pots millorar l’eficiència de les teves operacions, alhora que la qualitat de vida dels teus empleats, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

WECOBOTS, INTEGREM COBOTS
Estem a Barcelona. Si encara no ens coneixes aquí tens la teva oportunitat.