Les 3 raons per les que Nissan Renault confia en WECOBOTS

WECOBOTS ha treballat amb Nissan Renault al desenvolupament de diversos projectes de robòtica col·laborativa per a les operacions de muntatge, com ara la solució de segellat de frontisses a les portes dels seus vehicles.
Luis Delgado ens explica en aquesta entrevista les raons per la qual Nissan confia en WECOBOTS.

ENTREVISTA A LUIS DELGADO, DE NISSAN

Quina és la vostra relació  amb WECOBOTS?
-LD: WECOBOTS és un dels nostres partners tecnològics dins de la robòtica col·laborativa.

Quins punts de la robòtica col·laborativa li han sorprès positivament? Quines coses milloraria de la robòtica col·laborativa?
– LD: La senzillesa en la seva programació i funcionament són alguns dels punts més destacables. Després d’una simple sessió formativa nostre staff va ser capaç de manejar els cobots amb facilitat. Igualment ens va sorprendre la funcionalitat de l’sensor de força, aquesta ens va permetre d’una manera molt senzilla de ser capaços de localitzar posicions en l’espai simplement fent que el cobot contacti suaument amb la unitat. Com a punts de millora, un dels punts més destacables és la càrrega màxima que són capaços de manipular, aquesta queda en ocasions molt reduïda.

Quins són els punts forts de WECOBOTS? Quines millores creu que podria aportar WECOBOTS per a Nissan (nivell tècnic, humà, de servei, de valors, …)
– LD: Un dels punts més forts de WECOBOTS és que ofereix la solució completa d’implementació de la instal·lació. De la mateixa manera va demostrar una fortalesa destacable en l’ús d’altres noves tecnologies, com ara la impressió 3D. En diverses ocasions van usar aquesta tecnologia per fer una presentació ràpida de prototips i modificacions de disseny per a la instal·lació. La millor avantatge que pot oferir WECOBOTS als seus clients en la meva opinió és la seva experiència. Com més projectes i solucions col·laboratives tingui a l’esquena, més oportunitats podran oferir als clients per a la resolució dels dubtes davant de noves propostes amb aquesta tecnologia.

Després de la seva experiència d’integració d’un cobot, aconsellaria vostè a altres empreses la integració de robòtica col·laborativa? Per què?
– LD: Al meu entendre la convivència entre els operaris i els cobots és un dels punts més forts que incorpora la indústria 4.0. La utilització de cobots permet simplificar molt les implementacions i complexitat de les instal·lacions, per aquest motiu, sens dubte aconsellaria l’ús de cobots atès que obre una porta a projectes que amb la robòtica convencional no serien viables.
D’altra banda, no podem oblidar l’impacte en producció que pot comportar aquest tipus d’automatitzacions en línies productives. És de vital importància realitzar un bon anàlisi prèvia de l’aplicatiu per reduir a el màxim la complexitat de la instal·lació i que d’aquesta manera sigui mínim l’impacte que aquesta pugui implicar en el procés productiu. En ocasions la robòtica col·laborativa fa que ens introduïm en desenvolupaments que no ens plantejaríem amb robòtica convencional i que finalment necessiten igualment d’elements externs que assegurin la seguretat de la instal·lació. Això pot provocar un impacte en la producció addicional.

Després de la seva experiència, quines són les 3 raons per les quals vau confiar en WECOBOTS com a integrador de robòtica col·laborativa?
– LD: Per la seva professionalitat, experiència i capacitat, no només amb cobots sinó també amb la seva combinació amb altres noves tecnologies com impressió 3D o visió artificial, considero que WECOBOTS pot ser molt bon partner tecnològic per iniciar-se en aquest món de la robòtica col·laborativa.

Per què va escollir vostè WECOBOTS i en comptes d’un altre integrador de cobots?
– LD: Vam conèixer WECOBOTS a través d’WETRON que és un dels nostres partners a automatismes des de fa anys, això ens va aportar la confiança de treballar amb un equip amb experiència reconeguda en el sector de l’automoció.

LUIS DELGADO

Responsable de les condicions d’eficiència i seguretat de les instal·lacions de la planta d’acoblament relacionades amb les operacions industrials de Nissan Motor Iberica. Gestiona l’equip de manteniment i coordina activitats per millorar l’eficiència de les instal·lacions per donar suport a l’assoliment dels objectius de la planta de T & C en qualitat, cost i temps (QCT) definits.

Nissan Motor Company, Limited és un fabricant japonès d’automòbils, amb base a Yokohama. Està entre les principals companyies automotrius en termes de producció anual de vehicles. Des de 1999 forma part de l’Aliança Renault-Nissan-Mitsubishi on Renault controla el 43,4% de Nissan i aquesta al seu torn controla el 15% de Renault així com el 34% de Mitsubishi i el 100% de l’fabricant rus Lada, mantenint seva autonomia.
En 2018, Nissan es va convertir en el major fabricant de vehicles elèctrics a nivell mundial, havent venut més de 320.000 unidades1. El vehicle més venut de la seva gamma elèctrica és el Nissan LEAF2.
Nissan va començar a desenvolupar operacions de fabricació fora del Japó, començant per Taiwan el 1959 i l’establiment de Yulon, Mèxic en 1961. En els anys 80, Nissan va establir dues bases estratègiques en la fabricació fora del Japó: Nissan Motor Manufacturing Corp, en Estats Units. i Nissan Motor Manufacturing al Regne Unit. En l’actualitat, hi ha plantes de fabricació i acoblament de Nissan a 17 països al voltant de el món.